5 dingen die we graag in FIFA 19 willen zien

Ondanks dat de FIFA edities zich snel ontwikkelen zijn er nog voldoende punten die doorontwikkeld kunnen worden. In dit bericht geven we je 5 suggesties die EA sports kan doorvoeren om FIFA nog beter te maken.

Stadions

Er zitten prachtige stadions in FIFA die lijken op de echte stadions. Zoals het Estadio Santiago Bernabeu van Real Madrid, Wembley, Allianz Arena en zelfs de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. Echter, in vergelijking met hoeveel stadions er zijn en hoeveel er aanwezig zijn in het spel zelf, is dit heel summier. Ieder jaar komen er wel een paar stadions bij, maar dit is zo mondjesmaat dat je haast denkt dat FIFA geen aandacht aan de stadions schenkt. De volledige lijst met stadions in FIFA 18 vind je hier. Het zou mooi zijn als EA Sports hier eens een flinke update in doorvoert en je niet meer met Sevilla of PSV in een willekeurig stadion speelt.

De gezichten

Ook een punt van aandacht blijven de gezichten in FIFA. Topteams hebben een deal met FIFA en daardoor hebben bekende spelers als Ronaldo, Messi en Griezmann een echt gezicht. Ook de teams in Engelse Premier League zijn voorzien van echte gezichten. Maar ga je spelen in een minder bekende competitie zoals in Portugal, Rusland of Nederland dan moet je geluk hebben dat de spelers een echt gezicht hebben. Vaak gaat het hier om spelers die in een eerdere editie van FIFA bij een topclub hebben gespeeld. Zaak dus voor EA om eens grondig naar de gezichten te kijken.

Carrière modus

De carrière modus van FIFA is nog onwijs populair en wordt wereldwijd door veel mensen gespeeld. Maar als je deze modus kritisch bekijkt, zul je nog veel punten tegenkomen die voor verbetering vatbaar zijn. Ook al zijn er in het transfersysteem goede updates doorgevoerd en kun je nu ‘live’ onderhandelen, het blijft toch nog een beetje summier. Veel is gescript en dat komt het spel niet ten goede. Daarnaast blijft de carrière modus beperkt tot het eerste team. Hoe leuk zou het zijn als je ook met het tweede team met echte spelers aan de slag kunt? Hiervoor kan een voorbeeld genomen worden aan Football Manager. Het zou natuurlijk tof zijn als elementen van dit spel terugkomen in FIFA 19.

Uitbreiding van teams en leagues

Zo’n 20 jaar later zou je verwachten dat FIFA wel de hele wereld erin gestopt zou hebben. Helaas, er zijn nog veel landen en leagues waar je niet mee kunt spelen. Het lijkt alsof er veel aandacht ligt op de grote landen waar het snelst geld te verdienen is voor EA. Het zou EA juist sieren als de kleine landen ook meegenomen gaan worden in het spel, zodat het spel nog diverser is. Hoe tof is het om eens een wedstrijd te spelen met bijvoorbeeld een team uit Bulgarije?

Champions League en Europa league

Europees spelen, dat wil elke FIFA-gamer. Maar wat is het toch zonde dat je speelt om de ‘Champions Cup’ en niet de ‘Champions League’. Hetzelfde geldt voor het kleinere broertje van de Champions League. We weten dat de rechten niet bij EA liggen, maar bij KONAMI (PES). FIFA zou er goed aan doen om deze rechten te bemachtigen om zodoende het spel nog realistischer te maken. Maar hier wachten we helaas al heel lang op…

Wat wil jij zien in FIFA 19?

Laat het weten in een reactie hieronder: